• broken image

  Over mij

  Marie Emma Vigeveno

   

  Denken in concepten, spelen met taal, verwonderen over paradoxen, verwoorden en vertalen, daar ben ik al mijn hele leven mee bezig. Ik groeide op in het buitenland wat mij als kind al nieuwsgierig maakte naar taal en cultuur en de mens achter de mens.

   

  Dicht

  Mijn dichten en teksten komen in mij op, met ogen dicht, in mijn slaap of overdag. Soms ook midden in een gesprek. Als ik diep in mezelf keer naar de bron waar verbindingen worden gelegd tussen ogenschijnlijke tegenstellingen of onaffe zaken, gevoelens, gedachten, kennis en ervaring, doorvoelen, doorleven. Het laten ontstaan... Dichten heelt mij en schrijven is puur plezier, een tweede natuur.

   

  Beeld

  Bij mijn foto's is het pure intuitie. Er valt mij iets op, ik vertraag, zoom in of uit en het klikt. Een vallende druppel, een klein object wat vraagt om vergroot te worden, een grasspriet tussen het ijs. Accenten vergroten en in de hoofdrol zetten.

   

   

   

  "Telkens als iemand geraakt wordt door mijn kunst, ontroert mij dat. Het zet mij aan tot blijven ontwikkelen en anderen inspireren vanuit een ander perspectief te kijken, verrast te worden even stil te staan bij wat is of zou kunnen zijn. En vanuit die plek… te verbinden"

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Partner bij Brush and Verse